Okulumuz Tarihçesi

Okulumuz Tarihçesi

Kuracılı Ortaokulu Tarihçesi 

30.11.2012 1714

Kasabada okullaşma tarihi Cumhuriyet sonrası 1930 yıllarına dayanmaktadır.1930 da eski camide Kurancılı İlkokulu adıyla üç sınıflı olarak eğitim öğretime başlamıştır.1945 yılında beş derslik olarak yeni binada eğitim öğretime devam etmiştir.1965 yılında Kurancılı Namık Kemal İlkokulu adını almış ve 6 derslikli yeni binasına taşınmıştır.

1976 da ikinci bir ilkokul Fatih İlkokulu adıyla açılmıştır.1969 yılında Kurancılı Ortaokulu adıyla bir Ortaokul açılıp;1984 yılına kadar Kurancılı Belediye binası içinde eğitim öğretimi devam etmiştir.1984 yılında kendi binasına taşınmıştır.1997 sonuna kadar Kurancılı Ortaokulu adıyla eğitim öğretime devam etmiş; 1997 yılında sekiz yıllık eğitim kanunu ile tüm okullar Kurancılı ilköğretim Okulu adıyla birleştirilmiştir. Bu birleşim esnasında Fatih İlkokulu binası boşaltılmıştır. 2006 yılında Kurancılı İlköğretim Okulu yeni binasında 12 derslikli olarak eğitim öğretime başlamıştır.

Okul, gündüzlü ve normal eğitim öğretim yapmakta olup; kasabada bulunan öğrenci ihtiyacını rahatlıkla karşılamaktadır. 2012 yılında çıkan yeni eğitim sistemini uygun haline getirilen okulumuzda ilkokul ve ortaokul aynı binada normal eğitim yaparak eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.

Darbe girişimi sırasında Beştepe'de şehit edilenlerden biri de 1964 doğumlu Ayhan Keleş'ti. 15 Temmuz gecesi darbeci askerlerin saldırısını duyar duymaz Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne koşan Keleş, açılan ateş sonucu şehit düştü.

Aslen Kırşehir Kamanlı olan ve Ankara'da mobilyacılıkla uğraşan Keleş, evli ve iki çocuk babasıydı. 52 yaşında şehadet mertebesine ulaşan Ayhan Keleş'in naaşı, 18 Temmuz Pazartesi günü memleketi Kaman'a götürüldü ve Kurancılı Mezarlığı'na defnedildi.

Şehit Ayhan Keleş'in adı, Kırşehir Kurancılı'da bulunan okulumuza verilmiştir.